Integrare Europeana

Cadrul European General si SOLVITclick aici

din 31.10.2017
 
Peste 100 de unități administrativ-teritoriale vor beneficia de îndrumare metodologică 
în vederea implementării valorilor 
Parteneriatului pentru o Guvernare Deschisă (OGP) la nivel local 


      Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a încheiat procesul de identificare a unităților administrativ-teritoriale care vor beneficia de îndrumare metodologică pentru implementarea valorilor guvernării deschise, respectiv pentru implementarea setului de Recomandări privind Parteneriatul pentru Guvernare Deschisă la nivel local.

   La invitația lansată de MDRAPFE în luna octombrie 2017 au răspuns un număr de 111 autorități ale administrației publice locale din România care, prin transmiterea formularului de înscriere, și-au manifestat interesul pentru angajarea de politici mai deschise, responsabile și eficiente, de promovare a transparenţei instituționale și decizionale, de încurajare a participării civice la viaţa publică și a utilizării noilor tehnologii în administrație. Aceste demersuri sunt menite să îmbunătățească încrederea cetățenilor, mediului de afaceri și societății civile în autoritățile publice locale.

   Lista unităților administrativ-teritoriale, care și-au arătat intenția de a implementa valorile OGP, este publicată și poate fi consultată pe site-ul www.mdrap.ro, la rubrica „Integritate si Buna Guvernare”, în cadrul secțiunii „Stiri si evenimente”.

   Prin selecția unităților administrativ-teritoriale și implementarea Recomandărilor privind Parteneriatul pentru Guvernare Deschisă la nivel local se urmărește crearea unei rețele locale de actori interesați și implicați, care se poate integra ulterior în rețeaua de comunități subnaționale care se dezvoltă la nivelul Open Government Partnership, unde să poată promova și valorifica eforturile depuse ca exemple de bună practică.

   Persoana de contact este doamna Andreea Grigore, Director, Direcția Integritate, Bună Guvernare și Politici Publice, telefon 0372.111.468. 

 

  Lista cu unitățile administrativ-teritoriale care vor beneficia de îndrumare metodologică în vederea implementării valorilor Parteneriatului pentru o Guvernare Deschisă (OGP) la nivel local: click aici